Trump și Erdogan s-au întâlnit la Casa Albă

0
628
Jim Watson / AFP

Pe 13 noiembrie, președintele american și cel turc au avut o întâlnire la Casa Albă, urmată de o conferință de presă comună, cu scopul de a repara problemele recente aparute în relația dintre cele două state.

Decizia lui Trump de a convoca această întâlnire a fost dur criticată de membri ai Congresului, inclusiv aliați apropiați ai săi, în special într-un moment în care Comitetul de Relații Externe din Senat pregătește noi sancțiuni împotriva Turciei.

În ciuda controversei, a asistat și un mic grup de senatori republicani preocupați în principal de politica externă a Statelor Unite, iar senatorul Lindsey Graham a descris evenimentul ca fiind „o lecție americană de civică cu prietenii noștri turci.”

Una dintre problemele ridicate de republicani este cea a ofensivei turce din Siria, dar Erdogan și-a menținut poziția cu privire la kurzii din apropierea graniței, pe care îi consideră teroriști. Un alt subiect important a fost cel al achiziționării de către Turcia de armament rusesc, în contextul apartenenței Turciei la NATO.

Ulterior întrunirii, cei doi șefi de stat au vorbit în cadrul unei conferințe despre armistițiul din Siria și relațiile dintre cele două state, iar Erdogan s-a declarat nemulțumit de o rezoluție a Casei Reprezentanților care recunoaște genocidul armenilor, care a avut loc în Turcia în timpul Primului Război Mondial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.