25 noiembrie- Ziua Internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor

0
633

Mai multe organizații internaționale au marcat această zi prin mesaje pe platformele sociale. Clădirea Comisiei Europene va fi iluminată în portocaliu, în semn de solidaritate.

Comisia Europeană a decis să marcheze Ziua Internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor printr-o serie de mesaje ce încurajează drepturile femeilor, dar și oprirea violențelor asupra oricărui om, indiferent de de genul acestuia. De asemenea, promovează campania Non. No. Nein, campanie ce încurajează eliminarea violenței împotriva femeilor. Potrivit datelor Comisiei, 13 milioane de femei din Uniunea Europeană sunt supuse violenței, în fiecare an.

ONU subliniază faptul că violența nu este doar de ordin fizic și încearcă să reducă violența de gen, printr-o campanie numita 16 zile de activism: “Femeile sunt mult mai predispuse la abuz în timp de război și conflict”

António Guterres, secretarul general al ONU, a transmis un mesaj pe Twitter de susținere a luptei împotriva violențelor asupra femeilor: “Împreună putem – și trebuie – să punem capăt violului și agreisunilor sexuale de orice fel.”

UNESCO încurajează lupta împotriva oricărui tip de agresiune fizică sau sexuală, toate acestea sub egida campaniei #ORANGETHEWORLD. Portocaliu a fost desemnată culoarea luptei împotriva violenței asupra femeilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.