Uniunea Europeană declară stare de urgență climatică

0
583

Membrii Parlamentului European au adoptat un plan pe 30 de ani privind protejarea mediului și au declarat stare de urgență climatică.

Potrivit statisticilor Parlamentului, tendința actuală este de încălzire globală cu până la 3 grade până în 2100. De asemenea, emisiile de dioxid de carbon au atins un nou nivel.

Membrii Parlamentului European au decis ca până în 2050, membrii Uniunii Europene să elimine total emisiile de carbon. Aceste decizii vin pentru pregătirea Uniunii Europene pentru Conferința COP25 de la Madrid, conferință unde este așteptată și Greta Thunberg .

Dat fiind climatul și urgența climatică, este vital să reducem emisiile gazelor de seră cu până la 55% până în 2030.”, subliniază Pascal Canfin, Președintele Comitetului Mediului, Sănătății Publice și Siguranței Alimentare, din cadrul Parlamentului European.

Programul de Mediu al ONU adoptă aceeași atitudine privind urgența climatică. Potrivit Acordului de la Paris pentru schimbări climatice, țelul la nivel mondial este reducerea temperaturii cu 1.5°C, respectiv reducerea emisiilor cu 7,6%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.