Parlamentul European este gata să își joace rolul în atenuarea impactului Covid-19

0
559
Source: Twitter

Conform paginii oficiale de Twitter a Parlamentului European, acesta se angajează să ajute țările UE să trateze coronavirusul și să atenueze impactul socio-economic al focarului.

Președintele David Sassoli a afirmat că Parlamentul s-a angajat să aprobe măsurile propuse de către Comisie cât mai curând posibil. Acesta a declarat  „Pentru a salva țările Uniunii, trebuie să acționăm împreună în Europa. Ar trebui să facem mai multe. Astăzi, cuvântul de veghe pentru Europa este solidaritatea. Nimeni nu va fi lăsat singur și nimeni nu va acționa singur”.

Printre măsurile propuse de Comisie se numără: asigurarea aprovizionării necesare sistemelor de sănătate, păstrând integritatea pieței unice și a lanțurilor de producție și distribuție. Mai mult, sprijină oamenii astfel încât veniturile și locurile de muncă să nu fie afectate în mod disproporționat și să evite efectele permanente ale crizei; sprijină firmele și asigură-te că lichiditatea sectorului financiar poate continua să sprijine economia. Permite țărilor UE să acționeze decisiv într-un mod coordonat, inclusiv prin relaxarea regulilor privind ajutorul de stat și măsurile de sprijin.

Răspunsul UE va fi modificarea normelor de finanțare, care trebuie să fie aprobate atât de Parlament, cât și de Consiliu. Comitetul de dezvoltare regională al Parlamentului își propune să încheie examinarea propunerii cât mai repede posibil. Măsura ar însemna că ar fi mai ușor canalizarea finanțării către zonele și sectoarele afectate. De asemenea, comitetul bugetar al Parlamentului s-a angajat să se ocupe de toate inițiativele de reducere a impactului izbucnirii cât mai repede posibil.

Comisia a propus suspendarea normelor UE care obligă companiile aeriene să opereze majoritatea sloturilor de decolare și de aterizare. Companiile trebuie să facă acest lucru pentru a nu le pierde, dar în situația actuală, regulile au dus la așa-numitele zboruri fantomă cu puțini pasageri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.