În contextul pandemiei de COVID-19, Jocurile Olimpice de la Tokyo de anul acesta sunt reprogramate pentru anul 2021

0
661
sportstalkflorida.com

În urma recomandărilor și măsurilor luate la nivel global cu privire la limitarea libertății de mișcare și a organizării evenimentelor cu un public larg pentru a preveni răspândirea virusului, au avut loc și numeroase discuții cu privire la organizarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo de anul acesta. Comitetul Internațional Olimpic (IOC) a comunicat în repetate rânduri că Jocurile Olimpice nu vor fi amânate.

În data de 20 martie Flacăra Olimpică a ajuns la Tokyo și a fost declarată de Președintele IOC, Thomas Bach, drept “lumina de la capătul tunelului” în contextul acestei crize mondiale.

De asemenea, Președintele IOC a declarat cu privire la posibila amânare a Jocurilor Olimpice că: „E dificil să gestionezi nesiguranța și chiar și mai complicat să te pregătești în aceste condiții grele. Dar nu poți să amâni Jocurile Olimpice ca și cum ar fi un meci de fotbal, într-o sâmbătă. E mult mai complex”. Cu toate acestea, tot mai mulți sportivi și comitete olimpice din întreaga lume au cerut amânarea Jocurilor, deoarece i-ar putea expune atât pe sportivi cât și pe susținători la un risc foarte mare.

Astfel, în urma presiunilor din partea comunităților sportive și a agravării situației la nivel mondial, în data de 24 martie Premierul Japoniei, Shinzō Abe, a discutat cu Președintele IOC și au luat decizia de a amâna Jocurile Olimpice de la Tokyo pentru anul 2021.

Cu toate că Președintele IOC susține că acest anunț distruge visul olimpic al tuturor sportivilor, această veste a stârnit multe reacții pozitive în întreaga lume, deoarece statele nu doresc să își pună în pericol olimpicii. Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, se află printre susținătorii acestei decizii, făcându-și publică opinia pe contul său de Twitter.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.