SUA mențin relații strânse cu Franța și China în timpul pandemiei de COVID-19

0
919
nbcchicago.com

În data de 27 martie 2020, Președintele american Donald Trump a avut convorbiri cu liderul chinez Xi Jinping și liderul francez Emmanuel Macron, pentru a intensifica relațiile dintre state la nivel global și a lua măsuri mai puternice în vederea combaterii crizei mondiale.

În urma convorbirii telefonice cu Președintele Xi Jinping, Președintele Donald Trump a declarat că a avut “o discuție foarte bună” cu acesta și că lucrează strâns împreună cu statul chinez pe care îl tratează cu mult respect, deoarece “a trecut prin multe și a dezvoltat o puternică înțelegere a virusului”.

De asemenea, la finalul conversației dintre liderul american și cel francez a fost făcută o declarație legată de colaborarea dintre state și menționat faptul că cei doi lideri au avut o “discuție foarte bună”. Președintele Emmanuel Macron a anunțat că pregătește o inițiativă importantă împreună cu mai multe state, în contextul pandemiei de COVID-19.

Casa Alba a relatat că inițiativa va avea la baza o colaborare strânsa între liderii G7, G20 și P5. Scopul acesteia este de a ajuta organizațiile internaționale, precum Organizația Mondială a Sănătății (WHO), Fondul Monetar Internațional (IMF) și Banca Mondială (WB), să combată pandemia și să ia măsuri în vederea atenuării declinului economic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.