Un raport cu privire la campaniile de dezinformare despre COVID-19 a fost publicat astăzi de Serviciul European de Acțiune Externă

0
667
euvsdisinfo.eu

Raportul a fost încărcat pe site-ul oficial
https://euvsdisinfo.eu/ și a analizat sursele, metodele și efectele pe care le-au avut aceste campanii în perioada 20-27 martie 2020.

Senatorul american Marco Rubio a distribuit raportul menționând că principalele surse de dezinformare sunt Rusia și China.

Comunicatul precizează că mesajele sunt transmise în special pe rețelele de socializare. Acestea au scopul de a critica în mod nejustificat acțiunile altor state în contextul pandemiei actuale, pe de o parte, și de a promova teoriile și măsurile luate de Rusia și China pentru a combate răspândirea virusului, pe de altă parte. Printre statele vizate se numără Africa, Uniunea Europeană, Statele Unite ale Americii și Turcia.

Președintele Consiliului European, Charles Michel, a distribuit un alt mesaj legat de campaniile de dezinformare legate de COVID-19. Acesta declară că în media sunt distribuite atât mesaje adevărate, cât și false și încurajează cetățenii să fie atenți la sursele din care se informează. De asemenea, președintele distribuie site-ul oficial al Consiliului European cu mențiunea că informațiile oficiale și actualizate pot fi gasite acolo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.