O avertizare cu privire la riscurile pandemiei de COVID-19 a fost făcută în ianuarie de Consilierul amercian Peter Navarro

0
614
washingtontimes.com

În data de 29 ianuarie 2020, Peter Navarro, Asistentul Președintelui Donald Trump, a avertizat Casa Albă că pandemia de COVID-19 ar duce SUA la cheltuirea a trilioane de dolari și punerea în pericol a milioane de americani.

Detaliile anunțului au fost prezentate într-un articol realizat de Maggie Haberman, reporter The New York Times.

Avertizarea a fost făcută în momentele în care administrația americană lua primele măsuri de prevenție și a fost cea mai distribuită alertă de grad ridicat în Aripa de Vest a Casei Albe în acele momente. La o zi după apariția acesteia, Președintele Donald Trump a limitat deplasările venite din China, însă abia peste câteva săptămâni au fost luate măsuri puternice pentru a combate răspândirea.

Notificarea menționa că “Lipsa protecției imunitare sau a existenței unui tratament sau vaccin ar lăsa americanii fără apărare în cazul unei răspândiri masive a coronavirus în spațiul SUA.” Într-o declarație recentă, Președintele Trump a spus că nimeni nu ar fi putut prezice un efect al pandemiei atât de devastator.

Dl. Navarro a analizat situația existentă în acel moment în China, făcând astfel un scenariu posibil pentru SUA. Din punct de vedere economic, el a scris că nu ar exista cheltuieli prea mari în cazul în care problema s-ar dovedi a fi o gripă sezonieră. Totuși, el a subliniat că riscul de a se ajunge la cel mai grav scenariu de pandemie nu ar trebui trecut cu vederea.

O a doua notificare a domnului Navarro a fost făcută la o lună distanță, în data de 23 februarie. Apariția acesteia a dus la alocarea sumei de 8 miliarde de dolari din partea Congresului, destinată echipamentului medical de protecție al medicilor și a fost estimată nevoia de achiziționare a cel puțin 1 miliard de măști de protecție, pe o perioadă de până la 6 luni. În acest moment, Dl. Navarro este responsabilul pentru aprovizionarea de echipamente pentru combaterea virusului.

De asemenea, această notificare se adresa membrilor Grupului de Lucru al Casei Albe, desemnat de președinte pentru a administra criza, “Orice membru al Grupului de Lucru care dorește să fie precaut în atribuirea de fonduri pentru o criză care ar putea implica daune economice de trilioane de dolari și lua milioane de vieți a ajuns în administrația greșită.” Articolul publicat de The New York Times menționează că nu a fost confirmată primirea celei de-a doua notificări de către Președintele Trump.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.