Republica Democrată Congo înregistrează noi cazuri de Ebola în timpul pandemiei de COVID-19

0
605
washingtonpost.com

Republica Democrată Congo (RDC) înregistrase ultimul caz de infecție cu Ebola în data de 17 februarie și urma să anunțe încheierea oficială a focarului de infecție, însă începând de săptămâna trecută Organizația Mondială a Sănătății (WHO) a confirmat noi cazuri în orașul Beni.

“Cu toate că acestea nu sunt vești bune, acesta este un eveniment la care ne-am așteptat. Am păstrat echipe de investigație în Beni și in alte zone de risc înalt tocmai din acest motiv.”, a declarat Directorul General WHO Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Dr. Matshidiso Moeti, Directorul WHO din Africa, a anunțat că va continua investigațiile și colaborarea cu Ministerul Sănătății pentru a combate Ebola.

De asemenea, Ambasada SUA din Kinshasa a confirmat primul caz de infecție din RDC și a menționat că va oferi, ca și până acum, ajutor umanitar pentru a opri epidemia.

Dr. Mike Ryan, expert în urgențe al WHO, a declarat că “Un nou caz nu înseamnă neapărat că virusul va începe să se răspândească incontrolabil din nou.” În plus, Dr. Babah Mutuza Iusungu, angajat la o clinica de cercetare din Beni, a spus că “Este cu adevărat un pas înapoi, dacă vom începe să avem grijă și de o pandemie și de o epidemie în același timp, va fi imposibil, va fi foarte greu”,  citează Reuters.

În RDC au fost confirmate până acum 60 de cazuri de COVID-19, dintre care 5 s-au vindecat și 5 au decedat.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.