Președintele Donald Trump a anunțat marți că suspendă finanțarea Organizației Mondiale a Sănătății

0
542
cnn.com


Președintele a declarat că Organizația Mondială a Sănătății (WHO) a gestionat prost pandemia de COVID-19 și, din acest motiv, a decis să suspende contribuția. SUA se află printre cei mai mari finanțatori ai WHO.

“Astăzi ordon suspendarea finanţării WHO pe perioada realizării unui studiu care va examina rolul WHO în gestionarea profund eronată şi ascunderea răspândirii coronavirusului“, a declarat Președintele Donald Trump în cadrul conferinței de marți de la Casa Albă.

Liderul american a menționat că în timp ce SUA a impus restricții de călătorie în China la începutul pandemiei, WHO s-a opus acestor măsuri. El a adăugat că “Alte state și regiuni, care au urmat îndrumările WHO și au păstrat deschise granițele către China, au accelerat pandemia.”

Asistentul președintelui, Peter Navarro, a susținut declarațiile de la Casa Albă. El a menționat că WHO a ascuns informații față de public și a anunțat pandemia cu mult după ce alții au declarat-o astfel.

Întrebat despre cum vor evolua relațiile dintre SUA și China în urma acestei pandemii, dl. Navarro a spus că “Trebuie să aflăm de unde provine. Trebuie să înțelegem de ce China nu ne-a spus (despre pandemie) timp de 6 săptămâni în care noi am pierdut timp prețios”, relatează CNN.

În urmă cu o săptămână, Președintele SUA acuzase WHO drept fiind prea apropiată de China și declarase că ia în considerare și suspendarea finanțării Organizației Națiunilor Unite. WHO a reacționat la această declarație, menționând că apropierea de China a fost necesară pentru a afla mai multe despre boală, relatează BBC.

De asemenea, Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, Director General al WHO, a cerut ca această pandemie să nu fie “politizată” și a transmis următorul mesaj: “Vă rog, unitate la nivel naţional, fără folosirea COVID în scopuri politice. În al doilea rând, solidaritate onestă la nivel global şi administrare onestă din partea SUA şi China.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.