Comunitatea Caraibelor solicită suspendarea sancțiunilor SUA împotriva statelor Venezuela și Cuba

0
636

Liderii Comunității Caraibelor (Caricom) au discutat în cadrul unei videoconferințe un plan de acțiune cu privire la răspândirea COVID-19. Unul dintre subiectele abordate a fost ridicarea sancțiunilor din Venezuela și Cuba “deoarece toate statele trebuie să ia parte la efortul global de a combate pandemia de COVID-19.”

Națiunile Unite și Mișcarea de Nealiniere au cerut suspendarea măsurilor ilegale coercitive unilaterale din aceste state. De asemenea, Papa Francisc a solicitat “relaxarea” sancțiunilor. Acestea împiedică cetățenii să își ofere ajutor reciproc, a declarat Suveranul Pontif.

Un alt subiect dezbătut în cadrul videoconferinței a avut în vedere instituțiile financiare internaționale. Caricom a convenit asupra solicitării asistenței financiare pentru a face față provocărilor economice apărute în contextul pandemiei.

Ministerul Puterii Populare al Afacerilor Externe din Venezuela a distribuit comunicatul cu mesajul “Sancțiunile sunt o crimă”.

În ultima săptămână, Portugalia, Serbia și Rusia s-au declarat state susținătoare ale anulării sancțiunilor economice americane contra Venezuelei și Cubei.

Partidul Comunist Portughez a declarat că este contra intervențiilor militare americane și este solidar statului și poporului Venezuelei.

Serbia a transmis printr-un comunicat susținerea eliminării sancțiunilor economice contra Venezuelei și Cubei și a făcut apel la toate statele lumii să coopereze pentru a combate pandemia de COVID-19.

În cadrul unei convorbiri telefonice, Președintele Nicolás Maduro i-a mulțumit ieri Președintelui Vladimir Putin pentru susținerea Venezuelei în timpul pandemiei. Cei doi lideri au stabilit întărirea relațiilor bilaterale și a cooperării din toate punctele de vedere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.