Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (CEB) a aprobat un împrumut în valoare de 300 de milioane de euro oferit Italiei. Împrumutul respectiv va facilita eforturile Italiei în combaterea coronavirusului și în salvarea de cât mai multe vieți posibile.

Italia se va folosi de acest ajutor pentru a finanța Fondul de Urgențe, disponibil pentru Departamentul de Protecție Civilă (DPC). Acest departament este responsabil pentru coordoanrea și rezolvarea operațiunilor de urgență din țară, prin diferite măsuri și metode prestabilite. O astfel de urgență o reprezintă noua pandemie de COVID19, care înfățișează o problemă imensă pentru Italia, având în vedere ca aceasta este una din cele mai afectate țări.

Prin împrumutul oferit de CEB, Italia va putea îmbunătăți sistemul de sănătate al țării și va putea achiziționa mai multe echipamente și dispozitive medicale necesare, dar și provizii vitale. Mai mult de atât, fondul respectiv va fi folosit pentru acoperirea costurilor asociate cu construcția temporară de noi facilități medicale de urgență. În plus, Italia va putea angaja personal medical suplimentar, pe o perioadă nedeterminată.

Italia este un membru fondator al CEB, precum și unul din cei mai importanți contribuitori ai fondului de rezerve ale băncii. Până în prezent, instituția a asigurat mai mult de 6 miliarde de euro drept finanțări. Acestea au fost folosite pentru o varietate largă de investiții sociale și medicale, asigurând un spectru diversificat de nevoi și urgențe.

Guvernatorul CEB, Rolf Wenzel, a precizat că banca este pregătită să ofere ajutor financiar și celorlalte țări membre, în special țările cele mai afectate de această pandemie. Datorită acestor finanțări, CEB speră ca va putea limita pagubele socio-economice generate de COVID19 și că va salva cât mai multe vieți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.