Răspunsul președintelui Parlamentului European: „Ne trebuie imediat un răspuns comun.”

0
517
Source: Twitter

Declarația președintelui Parlamentului European, David Sassoli, în urma discursului său adresat Consiliului European a avut loc joi, 23 aprilie 2020.

Principalul topic discutat este situaţia actuală de la nivelul european în ceea ce privește pandemia de Coronavirus. Sassoli afirmă: „Toate guvernele și instituțiile europene sunt supuse unui mare control din partea cetățenilor. Nu ne putem gândi să amânăm acțiunile necesare, împărtășim responsabilitatea pentru un răspuns rapid.”

„Este necesară utilizarea tuturor instrumentelor disponibile, în special pentru planul de reconstrucție. Trebuie să ajutăm la redresarea economiilor noastre, să ne protejăm activele și, în același timp, să restabilim locuri de muncă și oportunități de creștere. Trebuie să facem acest lucru împreună. Nimeni nu se poate gândi să o facă singur. Avem nevoie de un nou plan Marshall, dar finanțat de această dată de Europa. Asta, desigur, aduce provocări, pentru că trebuie să o facem împreună și într-un spirit de solidaritate puternică.”

„În discursul meu de astăzi, le-am explicat șefilor de stat sau de guvern necesitatea ieșirii din această criză cu un adevărat răspuns al comunității europene. Trebuie să ieșim din ea cu o Europă mai puternică și mai comunitară. Una în care eforturile sunt împărtășite. Acest lucru este deosebit de important pentru acele țări care nu își pot permite să facă față sarcinii acestui efort de reconstrucție cu alte deficite.”

„Suntem în favoarea obligațiunilor de recuperare ca instrument pentru a finanța acest efort de reconstrucție. Am făcut deja propuneri ambițioase, dar cred că astăzi liderii vor trebui să fie și mai ambițioși. ”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.