10 orașe cer Uniunii Europene să le ofere sprijin în găsirea de noi locuințe copiilor neînsoțiți refugiați în insulele Greciei

0
624
europarl.europa.eu

Orașele sunt pregătite să ofere adăpost copiilor neînsoțiți care se află în taberele pentru refugiați din insulele grecești. Cu toate acestea, această inițiativă este una locală și nu poate fi efectuată fără aprobarea guvernului la nivel național.

Andrew Stroehlein, unul dintre directorii Human Rights Watch, a distribuit anunțul, menționând orașele implicate în această inițiativă.

Conducătorii acestora au scris o scrisoare liderilor UE, arătându-le că sunt pregătiți și dispuși să se implice în rezolvarea crizei umanitare din Grecia.

“Le putem oferi copiilor ceea ce au nevoie urgent: să plece de acolo, să aibă o casa, să fie în siguranță, să aibă acces la îngrijire medicală și să fie îngrijiți de oameni dedicați”, au menționat conducătorii în scrisoare.

7 din cele 10 orașe se află în țări care nu și-au exprimat acordul de a se implica în primirea copiilor refugiați neînsoțiți prin intermediul planului de relocare al UE din luna martie.

“Nu este ca și cum putem trimite un avion să îi ia, deoarece avem nevoie de permisiune la nivel național”, a declarat Rutger Groot Wassink, viceprimar pentru probleme sociale în Amsterdam. Politicanul a declarat că este nemulțumit că Olanda a refuzat planul de relocare al UE, deoarece el crede că orașele olandeze ar putea primi până la 500 de copii, dintre care aproximativ 35 în Amsterdam.

Până în acest moment, 12 copii au fost relocați în Luxemburg și 47 în Germania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.