Germania a interzis pe teritoriul său toate acțiunile grupării șiite Hezbollah

0
637
reuters.com

Germania a desemnat joi organizația Hezbollah drept teroristă și i-a interzis să își desfășoare activitatea în interiorul granițelor germane, în urma insistențelor SUA și Israelului.

Simbolurile Hezbollah sunt acum interzise sub formă video și audio în spațiile publice sau în ședințe. De asemenea, în dimineața zilei de joi au avut loc raiduri ale poliției în Berlin, Bremen, Münster, Recklinghausen și Dortmund.

Ministerul de Interne al Germaniei a declarat că ia toate măsurile posibile pentru a opri organizațiile teroriste, precum Hezbollah, și va cerceta inclusiv suborganizațiile aflate în Germania. Oficialii estimează că sunt aproximativ 1050 de persoane în Germania implicate în organizația teroristă, relatează Reuters.

SUA a salutat decizia luată de autoritățile germane. Secretarul de Stat Mike Pompeo și-a arătat aprecierea față de “aliații germani” și a încurajat toate statele europene să le urmeze exemplul.

Aceeași reacție pozitivă a avut-o și Israelul. Directorul General al Ministerului Afacerilor Externe Yuval Rotem a transmis că aceasta este o zi importantă în combaterea terorismului internațional și a avut același mesaj de încurajare pentru Europa.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.