Reuniunea miniștrilor de externe din formatul Normandia s-a încheiat fără un acord

0
675
regtrends.com

Joi a avut loc, prin intermediul unei videconferințe, o întâlnire între miniștrii de externe ai Franței, Germaniei, Ucrainei și Rusiei destinate revizuirii implementării măsurilor luate la Summit-ul de la Paris și promovării procesului de pace din estul Ucrainei.

Ministrul ucrainean Dmytro Kuleba a declarat că Rusia și Ucraina trebuie să continue cooperarea, deoarece, momentan, sunt departe de a cădea de acord asupra unei înțelegeri, relatează Reuters.

Ministerul Afacerilor Externe din Germania a declarat că, în ciuda apelului internațional făcut de Secretarul General al ONU António Guterres de a opri conflictul din zonă, situația s-a agravat, iar răspândiriea noului coronavirus în estul Ucrainei a fost unul din factorii răspunzători.

Ministrul de externe francez Jean-Yves le Drian a declarat că, împreună cu omologul său german, susține o monitorizare specială a comunității locale din Ucraina prin intermediul misiunii speciale de observare a OSCE. Ministrul a subliniat că “Accesul organizațiilor umanitare trebuie să fie facilitate pentru a putea oferi populației toată asistența necesară.” Diplomatul francez a încheiat declarația spunând că discuțiile vor continua în următoarele săptămâni în format online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.