Secretarul General al ONU: “Facem apel la solidaritate, unitate și speranță”

0
620
unbonn.org

Liderul ONU, António Guterres, a criticat lipsa solidarității pentru țările aflate în curs de dezvoltare care au nevoie de sprijin în confruntarea celei mai grave crize economice și sociale din ultimul timp. În cadrul unei videoconferințe, acesta a precizat că vineri va fi publicat un raport al ONU legat de protejarea persoanelor în vârstă și o analiză a efectelor COVID-19 asupra persoanelor cu dizabilități.

Înaltul diplomat portughez a menționat și apelul făcut încă din luna martie pentru încetarea focului din zonele tensionate. El a declarat că ONU se implică în susținerea unui armisțițiu între guvernul și Talibanii din Afghanistan. De asemenea, acesta a discutat și despre situația din Yemen, spunând că speră ca eforturile Consiliului de Securitate al ONU “să poată face acordurile de încetare a focului să devină ceva important și real.”

Legat de situația șomajului, Secretarul General a declarat că “Organizația Internațională a Muncii a anunțat că, la nivel global, forța de muncă va fi afectată la un nivel echivalent cu pierderea a peste 300 de milioane de locuri de muncă.”

Din punct de vedere al economiei, domnul António Guterres a spus că o revenire “smart” ar conduce întreaga lume către “un drum mai sigur, mai sănătos, mai durabil (…)” El a adăugat că această revenire trebuie să fie în concordanță cu acțiunile climatice. Astfel, acesta a menționat că trebuie coordonate cheltuielile astfel încât să fie create “locuri de muncă verzi”.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.