Comisia Europeană a lansat platforma Fit for Future (“Pregătiți pentru viitor”)

0
631
moderndiplomacy.eu

Platforma este destinată simplificării legislației UE și reducerii sarcinilor administrative pentru cetățeni și întreprinderi. Comisia Europeană a deschis luni depunerea canditaturilor pentru experții interesați sa facă parte din echipă.

 „Simplificarea și reducerea sarcinii, în special pentru IMM-uri, sunt necesare mai ales în contextul pandemiei de CODVID-19. Trebuie să analizăm modalitățile prin care digitalizarea poate contribui la atingerea acestui obiectiv, asigurând, în același timp, faptul că legislația noastră își menține dimensiunea prospectivă și poate să facă față noilor provocări”, a declarat Maroš Šefčovič, vicepreședintele pentru relații interinstituționale și prospectivă.

Platforma va fi condusă de reprezentanți naționali, regionali și locali ai statelor membre. Comisia Europeană este în căutare de membrii pentru Grupul părților interesate și a anunțat că perioada depunerii candidaturilor se încheie în data de 19 iunie 2020. Profilul candidaților trebuie să cuprindă un nivel ridicat de expertiză în ceea ce privește punerea în aplicare a legislației UE și ar trebui să poată reprezenta interesele comune ale organizațiilor din cadrul părților interesate din domeniul lor de competență.

Această inițiativă promovează și implicarea cetățenilor UE. Aceștia își pot exprima opinia cu privire la legile existente cât și propune noi politici ale UE printr-o secțiune a site-ului numită „Exprimați-vă părerea!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.