Proiectul Baltic Pipe a primit toate aprobările necesare pentru începerea construirii gazoductului

0
816
baltic-pipe.eu

Guvernul Suedez și-a dat acordul pentru construirea gazoductului Baltic Pipe în Zona Economică Exclusivă a Suediei din Marea Baltică. Alături de aprobările din octombrie 2019 ale Danemarcei și din Aprilie 2020 ale Poloniei, compania GAZ-SYSTEM poate începe acum construirea gazoductului care va distribui până la 10 miliarde de metri cubi de gaz pe an.

Baltic Pipe are drept scop întărirea securității energetice a Poloniei și întregii Europe Centrale și de Est prin crearea unui coridor care va transporta gaze naturale extrase din platoul continental al Mării Nordului.

Lucrările vor începe în a doua jumătate a acestui an. Se estimează că gazoductul va intra în funcțiune începând cu luna octombrie a anului 2022.

Proiectul este realizat în colaborare cu GAZ-SYSTEM, operatorul sistemului polonez de transport al gazelor, și Energinet, operatorul sistemului danez de transport al gazelor și energiei. Compania italiană Sapiem a fost aleasă pentru execuția tronsonului care va traversa Marea Baltică.

Baltic Pipe este un proiect cofinanțat de Comisia Europeană care a alocat 215 milioane de euro pentru construirea gazoductului. Energinet estimează costul total al proiectul la cel puțin 1,6 miliarde de euro. De asemenea, acesta a fost recunoscut de Comisie drept “Proiect de Interes Comun”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.