Discuție între Președintele Klaus Iohannis și Președintele Comisiei Europene despre Planul UE de relansare economică

0
571
b1.ro

Luni a avut loc o convorbire telefonică între Președintele României, Klaus Iohannis, și Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. În cadrul acesteia au fost abordate subiecte precum Planul de relansare economică al Uniunii Europene și planificarea bugetului Uniunii Europene în perioada 2021-2027.

Președintele României a subliniat în cadrul discuției nevoia de unitate, solidaritate și evitarea oricărei diviziuni între statele membre ale Uniunii Europene. De asemenea, el a declarat că planurile economice propuse de Comisia Europeană trebuie să fie echilibrate, axate pe nevoile fiecărui stat și aplicate după priorități.

“Totodată, Președintele Klaus Iohannis a accentuat importanța Politicii de Coeziune și a Politicii Agricole Comune, care trebuie folosite pe deplin pentru reconstruirea economiilor europene, acestea fiind importante instrumente de investiții. Prin urmare, Președintele României s-a pronunțat pentru un nivel crescut al alocărilor pentru cele două politici și pentru un cadru de implementare mai flexibil, astfel încât statele membre să poată adapta sprijinul financiar la nevoile lor specifice”, menționează comunicatul Administrației Prezidențiale.

Un alt aspect pe care l-a subliniat domnul Klaus Iohannis a fost sistemul de sănătate la nivel european. El a declarat că susține alocarea bugetului în această direcție pentru “asigurarea unei infrastructuri puternice de sănătate la nivelul Uniunii.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.