Președintele Volodimir Zelenski este pregătit să reia negocierile privind regiunea Donbas

0
676
unian.info

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a declarat miercuri în cadrul unei conferințe de presă că este pregătit să înceapă negocierile cu Președintele Vladimir Putin privind regiunea Donbas.

Liderul Ucrainei a menționat că nu s-a întâlnit cu Președintele Vladimir Putin în ultima perioadă, deoarece prioritățile amândurora sunt legate de efectele pandemiei asupra propriilor state, însă are în plan să ia legătura cu Președintele Rusiei și să ajungă împreună la un acord.

“Există unele lucruri care pot fi înțelese doar atunci când ești față în față cu cineva și există răspunsuri pe care dorești și poți să le auzi doar între patru ochi, pentru a trage concluzii definitive și a opta pentru un alt plan”, a declarat Președintele Zelenski.

De asemenea, el a menționat că preferă formatul de negocieri “Normandia”, însă este de acord cu orice modalitate “care să apropie sfârșitul războiului și recuperarea teritoriilor” de către Kiev.

“Voi lupta până la capăt pentru procesul de la Minsk pentru că sancțiunile împotriva Rusiei sunt legate de (acordurile de la) Minsk. Și știți foarte bine că nu numai Rusia dorește ridicarea lor, ci și multe țări europene care – din câte înțeleg – suportă pierderi financiare din cauza acestor sancțiuni”, a adăugat Președintele Ucrainei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.