Iran a trimis primul din cele cinci vase petroliere în Venezuela

0
653
consortiumnews.com

Petrolierul “Fortune” a ajuns sâmbătă în Venezuela pentru a furniza carburanți care vor ajuta la reducerea deficitului de combustibil în fosta națiune exportatoare de petrol. Înainte de trimiterea vaselor, Iranul a avertizat SUA că vor exista consecințe în situația în care operațiunile vor fi oprite de americani.

Veteranii specialiști în domeniul informațiilor pentru sănătate au adresat o scrisoare Președintelui american Donald Trump în care îi solicită să nu se implice în operațiunea navelor iraniene sau să planifice vreun atac.

“În opinia noastră, orice încercare a SUA de a interzice accesul navelor iraniene în Venezuela va fi văzută ca un act de război. S-ar putea ajunge la represalii fără precedent în locuri îndepărtate precum Golful Persic – evenimente pe care Statele Unite nu le vor putea controla pe deplin”, menționează scrisoarea.

Prima navă a ajuns pe coasta Venezuelei prin apele Caraibelor și nu a fost împiedicată de SUA în niciun punct al traseului, relatează DW News.

Președintele Nicolás Maduro anunțat că venirea vasului “Fortune” reprezintă un semn de solidaritate din partea Iranului venit la finalul Ramadanului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.