Relațiile China-SUA amenințate de un posibil război rece

0
615
enlightfirst.com

Ministrul afacerilor externe din China, Wang Yi, a declarat că “Anumite forțe politice din SUA iau drept ostatică relația China-SUA și împing cele două țări în pragul unui nou Război Rece”.

Declarațiile ministrului chinez vin drept răspuns la comentariile Președintelui Donald Trump din ultimele săptămâni. Liderul american a acuzat China că nu a transmis la timp date importante despre noul coronavirus pentru a preveni pandemia.

Secretarul de stat, Mike Pompeo, a declarat săptămâna trecută că Beijingul încă nu permite accesul la informații fundamentale despre virus și nu dă dovadă de transparență.

Cu toate acestea, ministrul Wang Yi a îndemnat duminică Washingtonul să coopereze cu Beijingul pentru a combate eficient pandemia de COVID-19. De asemenea, el a declarat că statul chinez este deschis pentru cooperare internațională pentru a găsi sursa virusului, însă această cooperare trebuie să fie “lipsită de interferențe politice.”

“În afară de devastarea cauzată de noul coronavirus, în SUA se propagă și un virus politic. Acest virus politic profită de orice ocazie pentru a ataca şi defăima China”, a adăugat șeful diplomației chineze.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.