OSCE: Provocările din timpul pandemiei de COVID-19 au demonstrat că trebuie întărite eforturile de a crea societăți incluzive

0
564
civil.ge

Marți a fost organizată o reuniune online a peste 230 de reprezentanți din statele membre OSCE, organizații interguvernamentale, societăți civile și reprezentanți ai comunităților marginalizate. În cadrul conferinței au fost dezbătute aspecte și provocări legate de intoleranță și discriminare.

“Preocupările legate de toleranță și non-discriminare reprezintă un interes pentru noi toți. (…) Pandemia a demonstrat că nu putem trata cu indiferență modul în care femeile, bărbații, tinerii, grupurile vulnerabile și alții sunt vizați și atacați diferit, din moment ce noi vrem să ne asiguram că tuturor le sunt respectate aceleași drepturi”, a declarat Ambasadorul Igli Hasani.

Participanții au subliniat importanța politicilor incluzive și a formării coalițiilor pentru a proteja societățile multietnice. De asemenea, au constatat nevoia de a acționa împotriva dezvoltării intoleranței, deoarece ar putea duce la un conflict deschis. Aceste constatări au venit în urma provocărilor întâlnite de minorități, refugiați și migranți în timpul pandemiei, precum atacuri violente sau hărțuire nemotivată.

“Prin dialog, educație și cooperare cu societatea civilă, autoritățile statale au o oportunitate inegalabilă de a promova înțelegerea și respectarea diferitelor culturi, etnii, religii sau credințe”, a declarat Dr. Regina Polak, reprezentantul personal al Președintelui biroului OSCE pentru combaterea rasismului, xenofobiei și discriminării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.