China a amenințat Taiwan și Hong Kong că orice demers către proclamarea independenței va fi sancționat

0
721
imgur.com

China a pus presiuni atât Hong Kong-ului cât și Taiwan-ului cu privire la oprirea acestora de a se separa de China.

Beijing a interzis deja orice fel de proteste pentru a încheia problema “o singură țară, două sisteme”. De asemenea, s-au creat și tensiuni externe, multe state începând să-și declare susținerea față de Hong Kong și Taiwan.

Zhao Lijian, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din China, a amenințat că orice stat va declara că este împotriva deciziilor Beijingului va fi sancționat. De asemenea, a transmis un mesaj special către SUA.

“SUA ar trebui să vadă lucrurile clar și să se oprească din a interveni în afacerile din Hong Kong. Dacă SUA insistă să intervină, China va lua toate măsurile necesare”, a declarat Zhao Lijian.

Cu toate acestea, Taiwan și-a făcut publică opinia cu privire la susținerea Hong Kong-ului prin anunțul Președintelui Tsai Ing-wen.

Președintele Comitetului Permanent al Congresului Poporului Național a subliniat importanța legii anti-secesiune și a declarat că se opune independenței Taiwanului deoarece dorește reîntregirea Chinei. În plus, comitetul a declarat că această lege este cea care menține pacea și stabilitatea în Taiwan.

“Faptele istorice și legale că Taiwanul este parte din China nu vor putea fi schimbate niciodată, indiferent de cum ei sau forțele externe se vor uni și își vor prezenta spectacolul. Independența Taiwanului este un drum spre nicăieri”, a declarat Li Zhanshu, membru al Comitetului Permanent al Congresului Poporului Național.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.