India a expulzat doi membrii ai Ambasadei Pakistanului din cauza spionajului

0
630
businessworld.in

Relațiile dintre India și Pakistan devin și mai tensionate după ce oficialii pakistanezi au fost reținuți de forțele de ordine indiene și declarați “persona non grata” deoarece nu au efectuat activități compatibile cu statutul lor de membri ai unei misiuni diplomatice.

Guvernul indian a făcut reclamații șefului Ambasadei Pakistanului din New Delhi cu privire la presupusul spionaj împotriva securității naționale indiene.

“Acțiunea indiană a fost însoțită de o campanie media negativă, pre-planificată și orchestrată, care face parte din propaganda persistentă anti-Pakistan”, a declarat Ministerul Afacerilor Externe din Pakistan drept răspuns la acuzații.

Aceste acțiuni vin la scurt timp după ce India a capturat un porumbel care fusese bănuit de spionaj deoarece zbura dinspre Pakistan deasupra graniței zonei Kashmir. Acesta avea un inel inscripționat la picior care a fost considerat drept un cod pentru grupurile militante din zona Kashmir, administrată de India. El a fost eliberat după ce un cetățean pakistanez a declarat că este proprietarul lui, iar cifrele de pe inel reprezintă numărul lui de telefon, relatează BBC.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.