Malta a autorizat debarcarea a 425 migranți ținuți pe mare din luna aprilie

0
666
dw.com

Organizația Internațională pentru Migrație a anunțat că 425 de migranți, ținuți de mai multe săptămâni la bordul vaselor de turism în apele Maltei, au putut intra în țară.

Migranții, majoritatea din Libia, au fost salvați în ultimele luni din Marea Mediterană de echipaje speciale. Cu toate acestea, atât Malta, cât și alte țări, nu au permis în această perioadă migranților să intre pe teritoriul lor din cauza pandemiei de COVID-19 și a riscurilor provocate de aceasta.

Până acum doar Franța, Portugalia și Luxemburg s-au oferit să accepte o parte dintre migranții debarcați.

“Avem trei state membre și, bineînțeles, le felicităm. De asemenea, încurajăm și alte state membre să își arate în mod egal susținerea”, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene.

Cu toate acestea, faptul că niciun alt stat nu se oferise până luni să primească din migranții care au stat la bordul vaselor a stârnit critici din partea ONG-urilor și a organizațiilor de apărare a drepturilor omului.

“Malta își va rezolva problemele ce îi revin privind migrația, dar noi nu vom fi și nu putem fi centrul Europei pentru criză”, a declarat Ministrul Afacerilor Externe din Malta, Evarist Bartolo.

Vincent Cochhetel, trimisul special al Înaltului Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite, a transmis că prin implicarea tuturor celor 27 state membre ale Uniunii Europene, s-ar fi realizat relocarea a 5 migranți per stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.