Ministrul Heiko Maas: Uniunea Europenă este îngrijorată de anexarea unei părți din Cisiordania de către Israel

0
861
taz.de

Ministrul Afacerilor Externe din Germania, Heiko Maas, s-a întâlnit cu omologul său israelian, Gabi Ashkenazi, în Ierusalim pentru a discuta planul israelian de anexare a unei părți din Cisiordania ocupată.

“Am repetat astăzi aici poziția germană, precum și preocupările noastre serioase ca prieten special al Israelului cu privire la posibilele consecințe ale unui astfel de pas”, a declarat Ministrul Heiko Maas.

De asemenea, acesta a menționat și celebrarea celor 55 de ani de relații diplomatice între Israel și Germania, adăugând că apropierea dintre cele două state este foarte importantă în aceste vremuri pentru Germania.

Israelul intenționează să anexeze părți din Cisiordania și Valea Iordanului, după cum este precizat în planul de pace realizat de SUA în ianuarie. Deși planul american a fost puternic criticat de Uniunea Europeană și Palestina, Israel plănuiește anexarea în data de 1 iulie. Această dată coincide cu ziua în care Germania va prelua Președinția Consiliului Uniunii Europene, relatează Reuters.

„Împreună cu Uniunea Europeană, noi (Germania) credem că anexarea nu ar fi compatibilă cu dreptul internațional”, a adăugat ministrul german.

De asemenea, el a apelat la reluarea negocierilor dintre israelieni și palestinieni, amintind susținerea Uniunii Europene pentru o soluție de pace între cele două state.

Șeful diplomației germane s-a întâlnit și cu Prim-Ministrul Benjamin Netanyahu pentru a aborda acest subiect. Prim-Ministrul israelian a declarat că orice plan politic trebuie să recunoască prezența israeliană pe teritoriu și să nu favorizeze mutarea oamenilor din casele lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.