Electoratul american se teme de fraudarea alegerilor

0
574
The New York Times

Americanii sunt sceptici cu privire la corectitudinea alegerilor prezidențiale care vor avea loc anul acesta, pe data de 3 noiembrie, conform unui studiu realizat de Reuters. Aceștia se tem atât de posibilitatea de fraudă în cadrul scrutinului, cât și de un eventual amestec străin.

Aproape trei sferturi dintre cei care au răspuns sondajului sunt îngrijoraţi că unii alegători nu vor putea vota sau că va exista amestec străin în alegeri. Realizat online, acesta a însumat răspunsuri din partea a 1215 adulţi americani, dintre care 1027 au afirmat că sunt înregistraţi ca alegători. 

Potrivit chestionarului Reuters, aplicat înainte și după declarația președintelui, aproximativ jumătate din alegătorii înregistraţi în SUA, inclusiv 80% din republicanii care au răspuns chestionarului, se tem că votul prin corespondenţă poate reprezenta un instrument de fraudă electorală. În prezent, 74% din cei înregistraţi pe listele electorale se tem de frauda electorală organizată de actori politici care speră să influenţeze rezultatul alegerilor; în rândul democraţilor, procentajul este de circa 70%, iar în al republicanilor – de aproximativ 80%.  Împiedicarea votării este un motiv de îngrijorare pentru 73% din alegători în total, respectiv pentru 80% din democraţi şi 60% din republicani.

Votanții americani dețin un fundament clar în ceea ce privește neîncrederea în sistemul electoral american. În 2016, serviciile de informaţii din SUA au stabilit că Rusia s-a implicat în alegeri în defavoarea candidatei democrate Hillary Clinton şi pentru a crea neîncredere în democraţia americană.

Electoratul republican susține ideea amânării alegerilor, sugerată pentru prima dată de Donald Trump. Mai multe detalii despre motivele pentru care președintele american a cerut schimbarea datei și care este cadrul legal, puteți regăsi aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.