Avioane rusești au lovit nord-vestul Siriei

0
823
Sursa: Arab News

În timpul zilei de duminică, avioane militare provenite din Rusia au bombardat zona deținută de rebeli din nord-vestul Siriei. Avioanele de război au lovit în apropierea provinciei Idlib. Deși nu s-au produs victime, cele aproximativ 30 de lovituri produse duminică reprezintă cel mai grav bombardament din partea Rusiei de când acordul turco-rus de acum șase luni a oprit luptele din zona.

Idlib reprezintă zona deținută de rebelii anti-regim din Siria. Totodată, este locul unde forțele lui Bashar al-Assad, președintele Siriei, au condus mai multe atacuri susținute de ruși în 2019. Aceste atacuri au produs sute de morți și au strămutat alte milioane de oameni. În jurul lunii martie, Rusia și Turcia, fiind actori din părți opuse ale conflictului sirian, au ajuns la un acord de încetare a focului. Chiar dacă regimul lui Assad a continuat să atace provincia, Rusia și-a onorat acordul până la cele mai recente discuții dintre Turcia și Rusia în Ankara. Aceste discuții nu au fost productive deoarece Rusia dorește ca Turcia să își reducă trupele din zona Idlib, iar Turcia are intenția de a-și menține pozițiile militare de observare.

Se poate ca acordul dintre cele două țări să se încheie dacă cele două părți nu reușesc să obțină o înțelegere comună. Totodată, situația se poate înrăutății având în vedere că Statele Unite au de asemenea o poziție militară în Siria. Chiar vineri, forțele armate au trimis tancuri M2A2 Bradley în zonă pentru a proteja coaliția împotriva Daesh. Dacă aceștia intervin în conflictul dintre Rusia și Turcia, tensiunile dintre aceste țări se vor agrava.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.