REZUMAT:

  • Nr. de cazuri raportate pentru bolile monitorizate: 31,427, dintre care 31,400 de cazuri de dengue în Singapore.
  • Nr. de decese raportate pentru bolile monitorizate: 28 de morți (dengue)
  • Principalele trei boli raportate după numărul de cazuri: dengue (31,400 de cazuri), tuberculoză (22 de cazuri), poliomielită (4 cazuri).
  • Principalele trei boli raportate după numărul de decese: 28 de morți (dengue).

 ALERTE NOTABILE:

  • Dengue, Singapore, 15 octombrie: Conform Xinhua, Singapore a ajuns la 31400 de cazuri confirmate de febră dengue și un număr cumulativ de decese de 28, ceea ce reprezintă un record trist pentru acest stat. Prin comparație, epidemia de COVID-19 este ținută sub control, cu numai 28 de morți înregistrați. Febra dengue este o boală virală transmisă prin mușcături de țânțari.
  • Tuberculoză, China, 14 octombrie:Epoch Times China raportează o epidemie de tuberculoză la Universitatea de Științe și Arte Jiangsu, unde cel puțin 22 de studenți au fost confirmați drept pozitivi în ultimul an. Conform publicației, autoritățile nu au dat un semnal de alarmă decât după ce un student a dezvăluit situația pe contul său de Weibo și presa a preluat subiectul. Tuberculoza este o boală respiratorie gravă, cu o fatalitate ridicată.
  • Boală necunoscută, Sudanul de Sud, 12 octombrie: Xinhua raportează 3 decese în Sudanul de Sud, orașul Raja, o cauză posibilă fiind Ebola sau o altă infecție virală hemoragică. Autoritățile sanitare, prin ministrul sănătății, John Rumunu, au declarat că cei trei au fost testați pentru Ebola și alte tipuri de febră hemoragică și rezultatele au fost negative. Totuși, cauza rămâne necunoscută și o potențială epidemie de tip Ebola în această zonă ar exacerba deja starea de criză din țară, datorată conflictului armat existent.
  • Gripă, Ucraina, 26 octombrie: Autoritățile din Kiev au anunțat o creștere bruscă a numărului de infecții gripale și alte infecții virale respiratorii acute în capitala Ucrainei, cu peste 1000 de cazuri în ultima săptămână. Aproape jumătate din aceste cazuri sunt copii. În același timp, autoritățile au menționat că această creștere situează numărul de cazuri cu aproximativ 51% sub media observată normal, anual.
  • Gonoree, Africa de Sud, 30 octombrie: În urma unui studiu realizat pe un eșantion de 42 de persoane dintr-o categorie de risc, în Johannesburg, Africa de Sud, s-a constatat că 30% au o formă de gonoree rezistentă la o parte din spectrul de antibiotice, dar nu la toate. Deși eșantionul este mic, procentul este unul îngrijorător, având în vedere rata mare de infectare cu boli cu transmitere sexuală în Africa de Sud, precum și informațiile limitate cu privire la rezistența microbiană la antibiotice și practica de a prescrie antibiotice fără teste amănunțite, ceea ce contribuie la rezistența generală a acestor microbi.

Notă: cazurile și decesele prezentate în raport, conform informațiilor de pe healthmap.org, nu fac referire întotdeauna la total cazuri înregistrate global sau local, ci reprezintă datele colectate în platformă  din sursele uzitate, pe perioada filtrată (ultima lună).

În perioada septembrie – octombrie nu s-au putut emite rapoartele lunare datorită unor probleme tehnice legate de platforma healthmap.org.

Mai multe informații despre inițiativa R.O.M.E regăsiți aici

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.