Primul discurs în Congresul American al Președintelui Joe Biden

0
524

Președintele Joe Biden a prezentat în prima parte a discursului realizările din primele 100 de zile de președinție.

Printre acestea, a menționat că ținta inițială de a vaccina 1 milion de persoane a fost depășită, ajungându-se la 2 milioane. De asemenea, a încurajat oamenii să se vaccineze în continuare, pentru că vaccinul reprezintă „o doză de speranță”.

O altă realizare a fost crearea locurilor de muncă. El a declarat că au fost înființate cele mai multe locuri de muncă din istoria primelor 100 de zile ale unui președinte american și că intenționează să continue acest proces.

În viziunea Președintelui Biden, una dintre prioritățile S.U.A. este dezvoltarea și dominarea piețelor tehnologice. Se va pune accentul mai ales pe biotehnologii și energie verde. Însă, vor fi create și tehnologii care să îmbunătățească sistemul de sănătate.

„Sănătatea ar trebui să fie un drept, nu un privilegiu”, a menționat liderul american.

În ceea ce privește relațiile externe ale S.U.A., președintele a menționat că există în continuare o competiție în democrație și autocrație. Pentru a câștiga această luptă, el promovează un program pentru familiile americane care va îmbunătății sistemul de educație și va sprijini financiar familiile.

De asemenea, Președintele Biden a discutat punctual și despre relațiile cu Federația Rusă și Coreea de Nord. În primul caz, acesta a repetat că vor exista sancțiuni în ceea ce privește interferențele Rusiei în alegerile americane și in alte atacuri cibernetice. Cu toate acestea, cele doua state vor colabora în situațiile necesare, precum combaterea armelor nucleare și încălzirea globală. În cel de-al doilea caz, liderul american a menționat că armele nucleare ale Coreei de Nord reprezintă un pericol nu doar pentru S.U.A., cât pentru întreaga lume. Astfel, a declarat că printr-o colaborare cu aliații săi și prin diplomație, S.U.A. vor combate aceste pericole.

Nu în ultimul rând, riscul violențelor domestice este o altă prioritate pentru administrația Biden. Aceasta dorește să rezolve problema conflictelor armate din S.U.A. și agresiunile rasiste sau sexiste.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.