Amenințarea siguranței alimentare în Etiopia, Tigray

0
500
Vatican News

Anul acesta, nevoile de asistență umanitară au crescut dramatic în Etiopia, ajungând la cel mai înalt nivel din 2016. Accesul la nevoile de bază pentru un trai normal sunt limitate, iar mii de oameni sunt nevoiți sa migreze din cauza acestor condiții și a conflictului militar. Se face un apel de urgență pentru asistență umanitară.

Această criză a fost cauzată de mai mulți factori care au apărut de-a lungul timpului. În primul rând, intensitatea războiului civil dintre rebelii din regiunea Tigray și guvernul de la Addis Ababa a afectat accesul la alimente și venituri. Cele mai mari pagube au fost în Tigray, regiune care se află în categoria 5 de risc. Acest lucru înseamnă lipsa extremă de hrană în 1 din 5 gospodării, mai mult de 30% dintre copii suferă de malnutriție acută și cel puțin 2 din 10.000 de persoane mor zilnic de foame.

Tensiunile etnice și politice din regiune conduc spre creșterea numărului de emigranți și blochează accesul localnicilor la propriile gospodării. Astfel, forța de muncă și vânzările sunt în scădere.

Alegerile din iunie nu reprezintă o posibilă revenire la normal, având în vedere că acestea sunt văzute chiar ca o posibilă cauză a intensificării conflictului.

Un alt motiv a fost reducerea potențialului agricol din cauza vremii nefavorabile din octombrie-decembrie 2020, urmată de deficitele anotimpului ploios din martie-mai 2021.

În al treilea rând, deteriorarea condițiilor macroeconomice din Etiopia a dus la creșterea prețurilor la alimente și la reducerea puterii de cumpărare.

Astfel, cetățenii se confruntă cu o mare criză umanitară pentru care se face apel la nivel internațional. Este nevoie de o asistență umanitară uriașă în ceea ce privește mâncarea, apa, sănătatea și salubritatea. Cea mai afectată zonă este Etiopia de Est, în special Somalia, însă Tigray a ajuns în acest moment la cote alarmante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.