Ungaria a adoptat o lege care interzice abordarea subiectelor referitoare la comunitatea LGBT+ în școli

0
514
https://i0.wp.com/gcn.ie/wp-content/uploads/2020/12/hungary-anti-lgbtq-amendments-69-un-states-criminalise-same-sex-relations-1.jpg?fit=1200%2C630&ssl=1

Parlamentul maghiar a aprobat o nouă lege împotriva comunității LGBTQ +, care interzice diseminarea oricărui material informativ privind orientarea sexuală sau identitatea de gen în școli, către copiii sub 18 ani. Adunarea națională a adoptat legislația cu 157 voturi împotriva unuia, marcând o intensificare suplimentară a campaniei împotriva drepturilor persoanelor LGBTQ + de către partidul Fidesz aflat la guvernare, condus de liderul maghiar Viktor Orban.

Mai concret, noua lege interzice oricărui schimb de informații cu minori sub 18 ani pe care guvernul l-ar putea lua în considerare drept promotor al homosexualității sau identității de gen. „Există conținut pe care copiii sub o anumită vârstă îl pot înțelege greșit și care poate avea un efect dăunător asupra dezvoltării lor”, se arată într-o declarație a guvernului maghiar raportată de TheGuardian. Mai mult, noua regulă prevede ca numai persoanele și organizațiile listate într-un registru oficial, pregătit de guvern, pot desfășura cursuri de educație sexuală în școli, pentru a evita accesul la ceea ce guvernul consideră „organizații cu pregătire profesională dubioasă, adesea înființate pentru reprezentarea orientărilor sexuale specifice “.

În ultimă instanță, guvernul maghiar va avea puterea de a interzice tuturor companiilor mari să difuzeze reclame sau mesaje de solidaritate către comunitatea LGBTQ +, fapt susținut încă din 2019, când unii membri ai partidului Fidesz au cerut boicotarea produselor unui cunoscut brand de băuturi carbogazoase, deoarece a folosit lozinci împotriva homolesbobitransfobiei și imagini ale persoanelor care se identifică în LGBTQ + în campania publicitară.

În ajunul votului, comisarul pentru drepturile omului al Consiliului Europei, Dunja Mijatovic, a cerut forțelor politice maghiare să renunțe la proiectul de lege, deoarece ar fi reprezentat „un afront adus drepturilor și identităților persoanelor LGBTQ +”. În timp ce europarlamentarul maghiar Anna Donath, intervievată de The Guardian, a definit legea drept „incompatibilă cu valorile fundamentale ale societăților democratice europene și cu valorile cetățenilor maghiari”, Mijatovic a anunțat că a cerut Parlamentului European să intervină împotriva Ungariei, dar fără a specifica natura măsurilor solicitate.

De asemenea, Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. și-a manifestat îngrijorarea asupra încălcării drepturilor comunității LGBTQ+ pe care le-ar putea aduce noua lege în Ungaria. ,,Cred într-o Europă care îmbrățișează diversitatea, nu una care o ascunde față de copiii”, a declarat pe Twitter.

Această nouă legislație este doar ultimul exemplu al campaniei în curs de a nega drepturile și identitatea persoanelor LGBTQ +în Ungaria. În ultimele luni, Adunarea Națională a inclus în Constituție interzicerea adopției pentru cuplurile formate din parteneri de același sex și a stabilit sfârșitul recunoașterii legale a schimbării de gen, chiar și pentru persoanele care au efectuat deja această operație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.