Planul UE pentru “deceniul digital”

0
471
European Commission

Pandemia de COVID-19 a demonstrat necesitatea digitalizării Europei. Din acest motiv, Uniunea Europeană (UE) are în vedere analizarea “lumii digitale” și adaptarea societății, afacerilor și sistemelor politice și administrative la noile provocări.

UE va dezvolta noi tehnologii prin care cetățenii vor fi protejați de furtul cibernetic și dezinformare. De asemenea, se va asigura că există un echilibru între societățile cu tehnologii avansate și cele care sunt abia la început.

Astfel, “deceniul digital” va avea 4 scopuri: o populație și specialiști cu abilități digitale, infrastructuri digitale sigure și esențiale, digitalizarea afacerilor și a sectoarelor publice.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a asemănat aceste 4 scopuri cu cele 4 puncte cardinale ale unei busole. Din acest motiv, strategia UE este numită și “busola digitală”.

“Când navighezi, nu ai nevoie doar de o busola. Ai nevoie și de un plan. Despre asta este busola noastră digitală. La fel ca o busolă cu Nord, Sud, Est și Vest, strategia noastră europeană are 4 puncte cardinale. (…) Pentru a stăpâni era digitală, trebuie să progresăm în toate cele 4 direcții,” a declarat Președintele Comisiei Europene.

De asemenea, această strategie va contribui și la Pactul Verde European. Un motiv este promovarea videoconferințelor în locul întâlnirilor fizice. Acest lucru va reduce utilizarea avioanelor. În plus, se estimează că până în 2030 emisiile de gaz cu efect de seră vor fi reduse cu până la 55%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.