Fiica lui Alexei Navalny, Daria Navalnaya, a primit Premiul Saharov al Parlamentului European în numele tatălui său

0
572
Sursa: Playtech

  Fiica lui Alexei Navalny, Daria Navalnaya, a primit Premiul Saharov al Parlamentului European în numele tatălui ei întemnițat, la o ceremonie din 15 decembrie.  În prezent, Alexei Navalny ispășește o pedeapsă cu închisoarea într-o colonie de muncă forțată din Rusia. Acesta este de mai bine de un deceniu principala figură a opoziției din țară, cunoscut pentru lupta sa împotriva corupției.

 În alocuțiunea sa, președintele Parlamentului European, David Sassoli, a lăudat curajul lui Navalny de a lupta pentru respectarea drepturilor omului , și pentru statul de drept.

 Acceptând premiul în numele tatălui ei, Daria Navalnaya a insistat că Uniunea Europeană trebuie să rămână fidelă idealurilor ei: „Când i-am scris tatălui meu și l-am întrebat: Ce vrei mai exact să spun.  în discursul din punctul dumneavoastră de vedere?, el a răspuns: “Spuneți că nimeni nu poate îndrăzni să echivaleze Rusia cu regimul lui Putin. Rusia este o parte a Europei și ne străduim să devenim o parte a ei.”

La ceremonia de la Strasbourg au fost prezenți și Leonid Volkov, consilierul politic al lui Navalny, și Kira Yarmysh, ofițerul de presă al lui Navalny.  Ceilalți finaliști ai Premiului Saharov al Parlamentului în 2021 au fost femeile afgane care luptau pentru respectarea drepturilor femeilor în țara lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.