Minneapolis- St. Paul va solicita dovada vaccinului pentru a intra în baruri, restaurante

0
327
Cele doua soluții care compun vaccinul împotriva COVID-19 supranumit "Sputnik V" Sursa: RDIF

Mișcările apar pe măsură ce un număr tot mai mare de orașe mari, conduse de democrați, din întreaga țară adoptă reguli similare. 

Minneapolis și St. Paul vor solicita clienților să prezinte dovada vaccinării sau un test negativ COVID-19 pentru a intra în restaurante, baruri și alte locuri de divertisment, marcând unii dintre cei mai agresivi pași pe care orașele gemene i-au luat pentru a reduce răspândirea virusului. 

Acțiunea vine în timp ce oficialii încearcă să tempereze o creștere a infecțiilor și a spitalizărilor alimentată de varianta omicron, care se răspândește rapid, care provoacă lipsuri de personal în industrii. 

„Acesta este următorul pas critic pentru a evita închiderile”, a declarat primarul din Minneapolis, Jacob Frey, la o conferință de presă virtuală, alături de primarul din St. Paul, Melvin Carter, și alți oficiali. „Vrem să rămânem deschiși și trebuie să fim mai în siguranță”. 

Noile restricții – care se vor aplica locurilor în care alimente sau băuturi sunt vândute pentru consum la fața locului, în interior – vor intra în vigoare pentru majoritatea întreprinderilor pe 19 ianuarie, deși evenimentele cu bilete nu vor fi obligate să respecte până pe 26 ianuarie. furnizați fie dovada vaccinării, fie dovada unui test COVID-19 negativ efectuat sub supraveghere medicală în ultimele 72 de ore. Nu este necesară dovada injecțiilor de rapel. 

Ordinele, pe care ambii primari le-au adoptat miercuri cu atribuțiile lor de urgență, se aplică și stadioanelor, cinematografelor, pistelor de bowling, centrelor de convenții și altor locații care servesc mâncare sau băuturi. Mandatul St. Paul se va aplica doar afacerilor care sunt autorizate de oraș, adică restaurantele care nu vând alcool nu vor trebui să respecte noul regulament. 

„Știm că marea diferență dintre acele etape incipiente ale pandemiei și cea de astăzi este că avem mai multe instrumente în cutia noastră de instrumente decât oricând înainte”, a spus Carter la conferința de presă. „Nu suntem neputincioși în fața impactului actual al COVID-19”. 

Clienții vor fi considerați vaccinați la două săptămâni după finalizarea oricărei serii de vaccinuri aprobate de Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), au spus oficialii. Ei pot prezenta companiilor un card de vaccin fizic, o fotografie a unuia sau aplicația Docket a statului ca dovadă  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.