Gigantul software Microsoft Corp a anunţat marţi că va prelua compania Activision Blizzard, dezvoltatorul jocurilor video StarCraft şi Call of Duty, pentru suma 68,7 miliarde de dolari.

Suma de 95 de dolari oferită de Microsoft pentru fiecare acţiune Activision Blizzard reprezintă o primă de 45% faţă de preţul înregistrat vineri seară de titlurile Activision. 

Marţi, acţiunile Activision au înregistrat o creştere de aproape 38% până la o cotaţie de 65,39 dolari, după care tranzacţionarea titlurilor a fost oprită în urma anunţului de preluare făcut de Microsoft. 

Compania Blizzard, celebră pentru jocuri de calculator precum Starcraft, Warcraft sau Call of Duty  este unul dintre cei mai mari dezvoltatori de jocuri video din lume.

Compania a fost formată în 2008 prin fuziunea dintre Activision şi Vivendi Games, divizia de jocuri a conglomeratului media francez Vivendi, care a devenit cel mai mare acţionar al grupului nou înfiinţat. 

După preluarea Activision Blizzard, Microsoft, producătorul consolelor de jocuri video Xbox, devine a treia mare companie de gaming din lume în funcţie de venituri. 

“Gaming-ul este cea mai dinamică şi mai interesantă categorie în sectorul de divertisment, pe toate platformele existente astăzi, şi va juca un rol cheie în dezvoltarea societății  ” , a declarat directorul general de la Microsoft, Satya Nadella  

Pentru Microsoft, colecţia de jocuri a Activision va conferi platformei de gaming Xbox un avantaj faţă de consolele Playstation ale grupului japonez Sony, care de mai mulţi ani se bucură de un flux constant de jocuri exclusive.LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.