Este prea devreme să spunem că Omicron este sfârșitul pandemiei: Dr. Fauci

0
391
https://www.paho.org/en/news/3-12-2021-omicron-and-other-variants-concern-identified-americas

Este prea devreme pentru a spune dacă Omicron va pune capăt pandemiei de Covid-19 și ar putea exista o altă variantă cu un potențial similar de evaziune a vaccinului, potrivit expertului american de top în boli infecțioase Anthony Fauci.

Fauci a declarat luni, 17 ianuarie, în cadrul unui eveniment virtual, că „vaccinarea naturală” sau imunitatea prin infecție anterioară ar putea să nu fie la fel de eficientă pe cât cred unii.

La fel ca Omicron, există șansa ca în viitor să apară o nouă variantă care să poată sustrage imunitatea naturală oferită de infectarea cu noua tulpină.

În timp ce Omicron pare să cauzeze o boală mai puțin severă decât alte variante, Fauci consideră că numărul mare de cazuri ar putea avea un impact semnificativ asupra imunității colective.
„Este o întrebare deschisă dacă Omicron va fi sau nu vaccinul cu virus viu pe care toată lumea o speră, pentru că aveți o mare variabilitate cu noi variante care apar”, a spus Fauci, citat de New York. Times.

„Sper că așa este”, a spus el, „dar așa ar fi doar dacă nu obținem o altă variantă care să evite răspunsul imun”.

Mai mult, Fauci a declarat că evoluția pandemiei este încă necunoscută. „Răspunsul este: nu știm”, a spus el.

Potrivit acestuia, lumea se află încă în prima dintre cele cinci faze ale pandemiei, potrivit raportului NYT.

Prima este faza „cu adevărat pandemică”, „în care întreaga lume este cu adevărat afectată negativ”, urmată de decelerare, control, eliminare și eradicare.

El a spus că variola este singura boală infecțioasă a omului care a fost eradicată vreodată, dar „asta nu se va întâmpla cu acest virus”.

Cu toate acestea, virusul, cum ar fi rinovirusul și unele infecții ale căilor respiratorii superioare, poate deveni endemic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.