Oamenii de ştiinţă au descoperit un recif de corali uriaşi, la peste 30 de metri adâncime, în largul Tahiti, un eveniment important în contextul în care recifele sunt afectate de schimbările climatice.

Reciful are o lungime de trei kilometri, o lăţime de 30-65 de metri şi se află la o adâncime care variază între 35 şi 70 de metri, a precizat UNESCO. Unii dintre coralii săi uriaşi au un diametru de doi metri.

La nivel mondial, recifele de corali au fost epuizate din cauza pescuitului excesiv și a poluării. De asemenea, schimbările climatice dăunează coralilor delicați – inclusiv celor din zonele învecinate recifului nou descoperit – prin albirea severă cauzată de apele mai calde.

Alexis Rosenfeld, un fotograf subacvatic din Marsilia, Franța, a fotografiat reciful în cadrul unui proiect de explorare a adâncurilor marine numit  Ocean, în parteneriat cu UNESCO și cu cercetători de la CRIOBE, un laborator francez, specializat în studiul ecosistemelor recifelor de corali.

Între 2009 și 2018, 14% din coralii din lume au dispărut, potrivit unui raport din 2020 al Proiectului global de monitorizare a recifurilor de corali.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.