Minoritățile maghiare din Slovacia, România și Ucraina influențate de Fidesz

0
778
vox.com

Un studiu realizat de Jeremy Druker și susținut de IRI Beacon Project a arătat cum guvernul Ungariei finanțează publicarea mesajelor pe social media care radicalizează minoritățile maghiare din Slovacia, România și Ucraina.

Conform cercetării, minoritatea maghiară din Slovacia susține puternic postările de pe Facebook cu privire la apărarea valorilor tradiționale, lupta contra liberalismului UE și prevederile Tratatului de la Trianon.

În România au fost analizate 3 pagini de Facebook finanțate de guvernul Ungariei: Székelyhon, Krónika, Bihari Napló. Expert Forum a descoperit că mass-media publicată în limba maghiară în România răspândește mesaje de laudă cu privire la susținerea de către guvern a valorilor tradiționale și protejarea minorităților din străinătate. De asemenea, acestea ilustrează aspectele negative ale autorităților locale și politicii din România. Astfel, minoritatea maghiară este împinsă către autonomie și izolare față de România. Toate aceste postări din social media influențează opinia minorității prin ascunderea aspectelor negative ale guvernului Ungariei.

Cu toate acestea, în Ucraina nu au fost descoperite influențe majore. Agențiile de media finanțate de Fidesz nu distribuie postări legate protejarea minorităților sau a valorilor tradiționale.

În urma studiului s-a demonstrat că principalul scop al guvernului Ungariei este să câștige mai multe voturi din diaspora. Următoarele alegeri legislative vor avea loc în aprilie 2022.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.