Desfășurarea invaziei Rusești în Ucraina

0
522
blazetrends.com

În jurul orei 5, forțele militare rusești au început atacul și invazia în Ucraina prin 3 puncte de frontieră: din est, sud și nord.

A fost declarată și încercarea Rusiei de a ataca Insula Șerpilor din Marea Neagră. În acest moment, insula se află sub controlul Ucrainei.

În jurul orei 15 a avut loc un asalt aerian asupra aeroportului Hostomel, în apropiere de Kiev. Elicoptere și avioane rusești s-au apropiat de Kiev. O parte dintre acestea au fost doborâte de sistemul de apărare ucrainean.

În cursul zilei au fost mai multe declarații care susțineau că armata rusă a preluat contolul zonei Hostomel. Ulterior, autoritățile ucrainene au anunțat că încă se luptă în zona aeroportului Antonov. Ultimele declarații susțin că aeroportul se află sub controlul forțelor ucrainene.

Un alt atac a avut loc asupra centralei nucleare de la Cernobîl. Președintele Zelenski a spus că aceasta nu mai este o ofensivă asupra Ucrainei, ci a întregii Europe. Forțele ucrainene se luptă pentru a evita repetarea dezastrului din 1986.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.