Accesul femeilor victime ale violenței discutat în cadrul Consiliului Europei

0
488

”Procurorul Ucrainei transmite celor 80 de delegați ai conferinței Accesul femeilor victime ale violenței că este nevoie de o schimbare a stereotipurilor privitoare la aspectele legate de gen pentru asigurarea calității serviciilor de asistență.”

Obiectivul conferinței este de a revizui progresul înregistrat în domeniul accesului femeilor victime ale violenței la justiție în statele membre ale Parteneriatului Estic (Armenia, Azerbaijan, Belarus, Georgia, Ucraina și Republica Moldova), pe baza principiilor stipulate în Convenția de la Istanbul a Consiliului Europei. Conferința are loc între 18 – 19 septembrie în cadrul sediului din Strasbourg. 

Printre statele membre ale Parteneriatului Estic, doar Georgia a ratificat Convenția de la Istanbul în 2017, rezervându-și dreptul de a aplica dispozițiile referitoare la acordarea compensațiilor din partea statului începând abia cu septembrie 2022. Armenia, Ucraina și Republica Moldova au semnat tratatul, dar nu l-au ratificat, în vreme ce Azerbaijanul și Belarusul nici nu am semnat, nici ratificat convenția.

Conferința este organizată sub auspiciile Parteneriatului pentru o Bună Guvernanță, finanțat de Uniunea Europeană și de Consiliul Europei și implementat de Consiliul Europei ca parte a proiectului său ”Consolidarea accesului la justiție a tuturor femeilor victime ale violenței în cele 6 state ale Parteneriatului Estic.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.