Noul Trimis Special pentru Siria al Organizației Națiunilor Unite

0
534
Sursa: UNITED NATIONS ASSISTANCE MISSION IN AFGHANISTAN

Secretarul General al Organizației Națiunilor Unite António Guterres a anunțat miercuri numirea domnului Geir O. Pedersen (Norvegia) în calitatea de Trimis Special al Organizației Națiunilor Unite în Siria. Secretarul General a reiterat, cu această ocazie, recunoștința sa față de domnul Staffan de Mistura (Italia) pentru eforturile sale și contribuția în încercarea de a restaura pacea în Siria.  

Domnul Pedersen vine în această funcție cu o experiență de zeci de ani în domeniul diplomației, lucrând în trecut atât la nivel guvernamental, cât și de ONU. Cel mai recent, acesta a fost ambasadorul Norvegiei în Republica Populară Chineză (din 2017) și Reprezentantul Permanent al Norvegiei la Organizația Națiunilor Unite (între 2012 și 2017).

Domnul Pedersen a deservit Organizația Națiunilor Unite în diferite roluri, precum Coordonatorul Special pentru Liban (între 2007 și 2008) și ca Reprezentant Personal al Secretarului General pentru Libanul de Sud (între 2005 și 2007). A lucrat, de asemenea, și ca Director pentru Divizia Asiei și a Pacificului în Departamentul Afacerilor Politice.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.