Atentat la Strasbourg

0
607
Credit Twitter/PA Wire

”Atac în Strasbourg pe 11 decembrie: situația la ora 7 în această dimineață.”

Un atentat la Strasbourg s-a produs ieri dimineață în orașul Strasbourg, în centrul orașului, la târgul de Crăciun. Potrivit comunicatului de presă emis de Prefectura orașului, bilanțul victimelor este de 14 răniți, dintre care 7 persoane aflându-se în stare gravă, și două persoane decedate.

Conform Reuters și BBC, o persoană a tras mai multe focuri de armă în centrul orașului, autoritățile anunțând închiderea Parlamentului European, astfel încât nimeni să nu poată părăsi sau să intre în clădire. Suspectul, bănuit a lucra la serviciile de securitate, a scăpat după ce a schimbat câteva focuri de armă cu soldații și poliția orașului. Se crede că acesta ar fi rănit.

Potrivit BFMTV, domiciliul atacatorului a fost percheziționat marți dimineață de către polițiști, ca parte a unui dosar de jaf, însă acesta nu a fost prins. În casa suspectului au fost găsite mai multe grenade.

Procurorul responsabil de combaterea terorismului a deschis o investigație. În această dimineață, o operațiune a poliției Strasbourgului a deschis o operațiune de investigație în zona catedralei din centrul orașului. Motivul acestui atentat este încă necunoscut.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.