Noi demersuri pentru intrarea României în Schengen

0
531
Universidad Deusto

Potrivit site-ului oficial al Parlamentului European, în data de 11 decembrie, Parlamentul a votat prin majoritate o rezoluție nelegislativă prin care solicită Consiliului UE aderarea rapidă a României la spațiul Schengen.

Votul a fost câștigat cu 514 voturi pentru, 107 împotrivă și 38 de abțineri.

Demersurile pentru aderarea României la spațiul Schengen au început încă din anul 2011, odată și cu posibila aderare a Bulgariei, însă nicio decizie nu a fost luată în această direcție, până în luna noiembrie când s-a clarificat intrarea Bulgariei în această înțelegere europeană.

România a mai avut însă de așteptat până în această lună, din cauza gradului mare de corupție național. Nivelul corupției este unul dintre cele mai importante detalii impuse de spațiul Schengen atunci când un stat dorește aderarea către acesta.

Rezoluţia a fost redactată pe baza unui raport elaborat de eurodeputatul socialist bulgar Serghei Stanişev și este una non-legislativă şi cere Consiliului Uniunii Europene să ia o decizie rapidă şi pozitivă asupra aderării efective a celor două ţări în spaţiul european de liberă circulaţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.