Premierul macedonean Zoran Zaev și Premierul grec Alexis Tsipras au fost nominalizați la Premiul Nobel pentru Pace 2019

0
455
Diez.md

Premierul macedonean, Zoran Zaev și omologul său grec, Alexis Tsipras au fost nominalizați la Premiul Nobel pentru Pace 2019 mulțumită eforturilor depuse în aceeași direcție de a încheia Acordul Prespa.

Acest acord a pus capăt unui conflict între  cele două capitale europene-Skopje și Atena, privind numele Macedonia. Conflictul dura mai de mai bine de 27 de ani, iar cei doi lideri politici au reușit să îl stopeze prin munca comună și devotată, atribute ce le-au oferit posibilitatea obținerii Premiului Nobel pentru Pace în anul 2019.

Potrivit paginilor personale de Twitter, cea a Premierului grec și cea a Premierului macedonean, ambii își exprimă în mod direct viziunile politice ce țin de obținerea și menținerea păcii, de înlăturarea conflictelor și de crearea unei stabilități politice între state.

Premiul Nobel pentru Pace este singurul premiu de acest fel anunțat la Oslo, iar câștigătorul lui va intra în posesia a 9 milioane de coroane suedeze (1 milion de dolari).

Conform testamentului lăsat de  Alfred Nobel, aceste premiu este decernat persoanei a cărei muncă a adus îmbunătățiri vizibile la nivel global în ceea ce privește perpetuarea ideii de pace mondială.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.