Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, face apel la cetățenii europeni să iasă la vot în perioada 23-26 mai

0
585
Sursa: Playtech

În urma unei corespondențe oficiale a Parlamentului European, președintele Antonio Tajani încurajează cetățenii europeni să  iasă la vot în cadrul alegerilor europene din 23-26 mai, fiind singura cale spre a oferi mai multă legitimitate instituției care legiferează în interesul lor.

Tajani a spus că, pe fundalul Brexit, este important ca Parlamentul European să capete mai multă putere, deoarece este nevoie de oameni politici puternici care să contracareze tendințele populiste.

În ceea ce privește problematica Brexit-ului în contextul alegerilor europarlamentare, președintele nu a dorit să facă declarații, însă a menționat că: “Și aici, permiteți-mi să fac o remarcă personală deputaților acestui Parlament. Înainte de Consiliul European, am spus că ar trebui să fie posibilă o extensie lungă în cazul în care Marea Britanie dorește să-și regândească strategia Brexit, ceea ce ar însemna, desigur, participarea Regatului Unit la alegerile pentru Parlamentul European. Și apoi au existat voci spunând că acest lucru ar fi dăunător sau incomod pentru unii dintre voi.

Principalul interes al PE în aceste discuții este și va rămâne asigurarea respectării drepturilor celor peste 3 milioane și jumătate de cetățeni europeni care trăiesc în Marea Britanie, precum și a cetățenilor britanici aflați pe teritoriul UE.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.