Secretarul General îi mulțumește cancelarului Angela Merkel pentru contribuția esențială a Germaniei la NATO

0
672
NATO Secretary General Jens Stoltenberg and German Chancellor Angela Merkel

Jens Stoltenberg, Secretar General al NATO, i-a mulțumit Germaniei pentru contribuția sa vitală în cadrul Alianței într-o discuție cu Angela Merkel care a avut loc joi, 7 noiembrie. Acesta a lăudat modul de  conducere a Germaniei a forțelor multinaționale NATO din Lituania, găzduirea noii comenzi de mobilitate din Ulm și importantele contribuții la operațiunile NATO din Afghanistan până în Kosovo și Marea Egee.

De asemenea, cei doi lideri au discutat despre pregătirile pentru întrunirea liderilor Pactului Atlanticului de Nord din decembrie – care va avea loc la Londra -, alături de necesitatea unei proptitudini mai mari a forțelor NATO și o împărțire mai echitabilă a responsabilităților cu Alianța.

Amintind faptul ca Aliații reușesc de 5 ani să mențină bugetul de apărare într-o continuă creștere, Secretarul General a apreciat planurile Germaniei de a-și mări investițiile în domeniul apărării.

Referitor la situația actuală din nordul Siriei, Stoltenberg a declarat că a fost clar faptul că Aliații au puncte de vedere diferite, dar toți sunt de acord că reușitele obținute împreună în lupta împotriva ISIS nu trebuie pericilitate: „Trebuie să rămânem devotați misiunilor noastre de pregătire, astfel încât ISIS să nu reapară în Afghanistan sau Iraq. În plus, trebuie să continuăm să facem tot ceea ne stă în putere pentru a sprijini eforturile Națiunilor Unite de a găsi a o soluție politică în ceea ce privește confictul din Siria”, a afirmat acesta.

SURSĂNATO
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.