România va primi 2 milioane de teste pentru depistarea COVID-19 din Republica Coreei de Sud

0
551
bioworld.com

În data de 22 martie 2020, Ministerul Sănătății și Ambasada Republicii Coreei din România au confirmat semnarea unui contract între compania românească Unifarm SA și un producător din Coreea de Sud pentru achiziționarea testelor de diagnostic molecular (Real Time Polymerase Chain Reaction – PCR).

Europarlamentarul Clotilde Armand a făcut anunțul public pe Twitter, trimițând și un mesaj de mulțumire Republicii Coreei de Sud.

Vor fi trimise 200 000 de teste începând cu săptămâna aceasta, ele fiind distribuite în kit-uri de câte 100. De asemenea, Compania Unifarm SA anunță că „face în permanență demersuri de a achiziționa, de la producători autorizați din întreaga lume, teste de diagnostic, alte dispozitive, dar și medicamente necesare pentru limitarea răspândirii COVID-19, pe care le distribuie unităților sanitare sau cabinetelor medicale, pe bază de comandă.” Astfel, România va colabora și cu alte state în vederea suplimentării resurselor medicale în timpul acestei pandemii.

Coreea de Sud se află printre primele țări care a început producerea kit-urilor de testare. La doar două săptămâni după transmiterea modelului de test din China, Coreea de Sud a intensificat producția de kit-uri în mai multe companii și a cerut suplimentarea resurselor. În data de 4 februarie a început trimiterea lor la nivel global. Printre distribuitorii la nivel global se află și Australia, Singapore, relatează New York Times.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.